/ Бит издаваштво

СТВОРИ УСЛОВЕ ЗА РАСТ ОНОГА ШТО ИМАШ У СЕБИ

Идеја број 19
(ОДНОС ПРЕМА СЕБИ)

Објашњење:

У свакоме од нас налазе се скривени дарови. Персијски песник Хафис у својој песми каже: „Толико дарова има још неотворених од твога рођења, душо моја“. То значи да је свако од нас када се родио, као рођендански поклон добио неки таленат, неку способност. Проблем код већине људи јесте што тај поклон не отворе до краја свог живота, што не открију своје таленте, што не сазнају за шта су рођени.

Пример:

У Калифорнији постоји пустиња у којој ништа не расте. Она је толико беживотна да је зову Мртва долина. У Мртвој долини је у зиму 2008. године први пут пала киша после осамдесет година. У пролеће 2009. догодила се наизглед невероватна и неочекивана ствар. Људи који су посматрали долину тог пролећа, остали су без речи од изненађења. Из пусте земље која је деценијама била сува и испуцала израсло је најшареније цвеће. Цела Мртва долина чудесно је оживела. Уместо пустиње, у недоглед се распростирала раскошна ливада пуна зелене бујне траве и мирисног шареног цвећа и биља. Замеци семена тог цвећа, траве и биља,све време су се налазили у Мртвој долини, али није било довољно услова да ти замеци и семена проклијају, оснаже се и порасту.
Замеци и успавана семена најдивнијих, најчудеснијих и најшаренијих талената налазе се и у нама. Услове који ће покренути њихов раст и њихово остварење морамо изазвати сами. То значи да коначно треба да поченмо да се бавимо оним непознатим у себи. Ми често себи и другима личимо на неплодну мртву пустињу, али онога тренутка када успемо да изазовемо наше скривене и чудесне таленте, доживећемо неочекивано изненађење. Тај наш преображај оставиће без речи и нас саме и све оне који мисле да нас добро познају.