/ Бит издаваштво

ХРАБРО ПРАТИ СВОЈЕ СНОВЕ

Идеја број 21
(ОДНОС ПРЕМА СЕБИ)

Објашњење:

Снови нису у нама узалуд. Снови нису у нама случајно. Ајнштајн је рекао: машта је важнија од знања. Треба бити довољно храбар и кренути за својим сновима. Можда снови, на први поглед, немају много везе са реалношћу, али ако препознате у себи сан који је у тесној вези са вашом жељом, вољом и душом, онда га храбро следите. Дисциплина и рад, који и те како имају везе са реалношћу, довешће вас до достизања сопствених снова. Ниједан прави сан није немогућ, и није лаж. Прави сан који препознате у себи, заправо је ваша животна мисија.

Пример:

Менди Харви се бавила певањем. Ишла је у музичку школу, била је члан разних хорова и маштала о томе како ће једног дана наступати пред мноштвом људи и освајати их својим гласом. Целу своју будућност градила је на таквом плану. Међутим, када је напунила осамнаест година, десило се нешто непредвиђено. Због болести, Менди је полако почела да губи слух, да би једног дана схватила да апсолутно ништа не чује. Потпуно је оглувела. Тада се цео њен свет срушио. Замислите себе у ситуацији када вам у једном једином тренутку нестане све за шта сте се до тада борили, све на чему сте заснивали свој живот, оно од чега сте градили све своје снове. Међутим, после месеци туге и очаја, затварања у себе и одустајања, Менди је страшљиво опет почела да сања. Помислила је на немогуће. Помислила је да нађе начин да, иако потпуно глува, и даље настави да пева. Охрабрила се и усудила се да прати свој сан, иако је био буквално недостижан. Људи су јој објашњавали да је немогуће, да не губи време и не гаји слепу наду. Глува особа не чује ни себе, не може да прати темпо музике, не може да се оријентише без слуха како би певала исправно и квалитетно. Ипак, она је следила свој сан и укључила у свој живот дисциплину и рад. После извесног времена нашла је начин да прати музику уз помоћ вибрација које осећа преко својих стопала. Затим се усудила чак и да компонује и да пише песме. Две хиљаде седамнаесте Менди је храбро стала пред неколико милиона гледаца и неколико стотина људи у сали, у такмичењу "Америка има таленат". Отпевала је своју песму под називом "Покушај". Људи који су је слушали у том тренутку, пред собом су видели чудо и отворених уста слушали њен анђеоски глас који се уливао и изливао из музике на прелеп и хармоничан начин. Када је завршила, видела је одушевљена лица у публици. Иако није могла да чује њихове прегласне аплаузе и овације, осетила је у том тренутку у свом стомаку, да ништа није немогуће, ако се прати сан. Њен сан се у том тренутку остварио, пред милион људи. Чланови жирија су имали само једну реч да опишу њено певање: Чаробно.
Мендин сан је могао имати све карактеристике осим оне да је могућ. Бити глув и певати на анђеоски начин- за све осим за њу је била глупост и будалаштина, али за њу, то је био сан који је у вези са њеном душом. Зато га је и остварила. Прави сан у нама који има потенцијал да нас води, који препознајемо као своју мисију, потпуно је остварив и могућ. Сумњати у ову чињеницу је неозбиљно и кукавички.